Over mezelf

AfdrukkenE-mail

Thuis in de leefwereld van jongeren

anit van looyAls master in de Klassieke Filologie en geaggregeerde voor het Hoger Secundair Onderwijs startte ik in 1986 mijn loopbaan als leerkracht Latijn. Meer dan 15 jaar stond ik voor de klas en werd vervolgens adjunct-directeur in dezelfde middelbare school. In deze job heb ik heel wat ervaring opgedaan in het werken met pubers en ouders.

Momenteel werk ik deeltijds op school als leerlingenbegeleider om jongeren te ondersteunen bij hun studieaanpak en socio-emotionele problemen.

Ik ben gehuwd en heb twee volwassen zonen.

Thuis in bemiddeling

In 2002 behaalde ik een diploma van Bachelor in de Gezinswetenschappen en daarna een postgraduaat ‘Bemiddeling in familiezaken’ aan de K.U.Leuven (2003).

Ik ben erkend als familiaal bemiddelaar (art.1727 GW)

Aan het Mediation Instituut Vlaanderen (Mediv) specialiseer ik me in 'Bemiddeling in sociale zaken'.

Ik ben stichtend lid van Bemiddeling vzw en lid van de Algemene Vergadering van deze vereniging die bemiddelaars in Vlaanderen bijeenbrengt.

Mijn overtuiging is dat bemiddeling werkt!

  • Het werkt bij partners die uit elkaar willen gaan.

Het werkt voor de partners zelf: de bemiddelaar helpt om te luisteren naar elkaar en te praten met elkaar.
Het werkt ook voor de kinderen: het is voor hen een hele geruststelling als ze merken dat hun ouders op een serene manier met elkaar kunnen overleggen.

  • Het werkt bij de aanpak van pestgedrag tussen jongeren op school.
  • Het werkt bij conflicten op de werkvloer.

Problemen en frustraties die niet uitgesproken worden, staan als een muur tussen mensen. De bemiddelaar kan hier helpen om die muur steen voor steen weer af te breken.
Misverstanden aanpakken of een stilzwijgen doorbreken kan soms in een paar bemiddelende gesprekken.